Go Back

Bellini Koktel

Bellini je elegantan, lagan i voćni italijanski koktel poznat po svojoj prefinjenoj jednostavnosti i nežnoj ružičastoj boji. Pravi se od dve osnovne komponente, pirea od belih breskvi i rashlađenog proseka, italijanskog penušavog vina.
Vrsta recepta: Drinks, Koktel, Piće
Poreklo: Italija
Keyword: Bellini Koktel, Bellini Koktel Recept, Jednostavni kokteli za goste, Najbolji kokteli za leto, Osvezavajuci Kokteli, Vocni Kokteli

Materials

  • 6 cl pirea od belih breskvi
  • 10 cl rashlađenog proseka

Instructions

  • Da biste napravili savršen Bellini, pripremite sve sastojke unapred i obavezno rashladite čašu za šampanjac, takozvanu flute čašu, u kojoj ćete ga poslužiti. Pravi Bellini zahteva kvalitetan pire od belih breskvi, a najbolji rezultat postiže se kada koristite sveže i zrele plodove. Breskve je potrebno oguliti, ukloniti koštice i izblendirati ih dok ne dobijete glatku i svilenkastu teksturu. Ukoliko želite potpuno bistar rezultat bez pulpe, pire možete procediti kroz fino sito.
  • Kada je pire spreman, sipajte ga u ohlađenu čašu. Zatim polako dolivajte rashlađeni proseko. Na taj način se zadržavaju prirodni mehurići i koktel ostaje osvežavajući i lagan. Nije potrebno energično mešanje, već je sasvim dovoljan blag pokret kašičicom kako bi se sastojci povezali. Cilj je sačuvati prirodnu penušavost i lakoću pića.
  • Ovaj voćni koktel idealan je za jutarnja i dnevna okupljanja, ali i za posebne proslave koje zahtevaju nešto nežno i elegantno. Zbog svoje jednostavne pripreme i upečatljive prezentacije, brzo postaje omiljen gostima svih generacija.
  • Za završni vizuelni i aromatični utisak, čašu možete dekorisati tankom kriškom breskve ili svežom malinom. Ono što izdvaja ovaj koktel jeste njegova nežna voćna aroma, lagana tekstura i osvežavajući karakter koji proseko unosi. U pitanju je piće koje oslikava duh italijanske koktel tradicije, jednostavno po sastavu ali bogato po doživljaju. Savršen spoj voća i penušavog vina u svakom gutljaju.

Video